Kapatmak için ESC Tuşuna basabilirsiniz

Tanrılık Halleri Kitabı Özeti | Kitap Önerileri

Kitabın Adı : Tanrılık Halleri

Yazar/lar : Evren ŞAR İŞBİLEN & Gamze İNAN

Sayfa sayısı : 152

Yayınevi : Doğan Kitap

Basım yılı : Ekim 2022

Öncelikle bu yazıma 1000’lerce kez hoşgeldiniz 😍 Bu yazıyı hazırlamamın hemen öncesinde, istatistik verilerini öğrenmek için kullandığım Google Analytics servisinde aylık bazda 1000 ziyaretçi rakamını görmek müthiş mutluluk verici bir his. Bu konuda bana destek olan tüm dostlarıma ( blog sayfamın linkini bilmeseler de fikir desteği, ki bu benim için çok daha mühimdi ) ve siz değerli okurlara çok çok teşekkür ederim.

Şimdi huzurlu bir biçimde teşekkürlerimi ettiğime göre, konumuza başlayabilirim. Bu yıl kırkıncısı düzenlenen Tüyap Kitap Fuarı bu yıl da çok güzeldi. Bu yıl, her kitap sever gibi ben de oradaydım. Yayınevlerinin pek çoğunun kampanyalarından birinden de kapağı ve isminin dikkatimi çekmesi nedeniyle Tanrılık Halleri kitabını aldım. Kitabın sloganı; “İnsanlardan tek farkları, ölümsüz olmaları” Hem mitoloji hem de esprili bir yaklaşım nedeniyle hemen sepetime attım ☺

Kitabın Konusu

Kitap, aslında tek bir konudan değil de, konulardan bahsediyor. Korku, ruh ve beden, cinsellik, yaratıcılık, macera, özgürlük, merak, dedikodu, ölüm gibi hem çok genel hem çok özel konuları içerisinde barındırıyor.

Neden ölümden korkayım ki? Ben varken ölüm yok, ölüm varken ben yokum.

Tüm bu konuları son derece esprili bir dille aynı zamanda tarihsel olaylar ışığında işliyor. Hal böyleyken, kitap özellikle benim gibi mitoloji sevdalısı olanlara hitap ediyor. Aynı zamanda mitolojiyle beraber psikolojiyi de çok güzel bir potada eritiyor.

Panik atak nereden geliyor, sirenler kimler için çaldı, Pandora’nın kutusu gibi pek çok farklı konu ele alınıyor. Bu konuları mitolojik karakterlerin hikayelerinden alıntılar yaparak işliyor. Öncesinde bazı hikayeleri veya kim kimin oğlu/annesi bilmenizde fayda var. Ancak bilmeseniz de kitap içerisinde çözüyorsunuz.

Kitap Hakkında

Yazarlar Otostopçunun Galaksi Rehberi üzerinden çok güzel alıntılar yapıyor.

Kumandayı dizime vurarak çalıştırdığımdan beri, kimse beni şiddetin çözüm olmadığına inandıramadı

Aynı zamanda anlatım da çok benzer. En azından ilk sayfalarda kahkahalar eşliğinde kitaba başladığımı söyleyebilirim. “İşte bu anlatım tarzı be! diyerek kitaba devam ettim.

Kitabın ilerleyen sayfalarına doğru, kitap biraz ciddiye bağlıyor. Tam konu dağılırken “kitap yazıyoruz biz” diyerek, ciddiyete bağlıyorlar. Tabi bunda iki yazarın kitabı hazırlamış olması da etkili olabilir. Ancak mitolojiyi yalayıp yuttukları aşikar. Harika göndermeler var. Tek rahatsız eden nokta, konu alakasız yerlerde ilginç şekilde dağılıp toplanmaya çalışılıyor.

Eğer ki psikoloji-mitoloji alanında merak varsa, boş vaktinizde kitabı incelemenizi öneririm. Zaten bir çırpıda bitirilebilecek bir kitap.

Başlangıçta olduğu gibi, son olarak yazımı bitirirken; sizleri tekrardan çok sevdiğimi belirtmek istiyorum. İyi ki varsınız, sağlıcakla kalın 😇🥰

Haemos

Merhaba ! Kitap önerileri, gezilecek yerler ve farklı aktiviteler hakkında yazılar yazıyorum. Burası da benim güncem.

Comments (2)

  • Smortersays:

    26 Haziran 2024 at 19:28

    Howdy would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir