Kitabın Adı : Karınca Sensin
Kitabın Yazarı : Öykü Şahin
Sayfa Sayısı : 286
Kategori : Kişisel Gelişim
Yayınevi : Nemesis Kitap
Basım Tarihi : Mart 2024
Kitap tercihlerim esnasında mutlaka yeni çıkan kitapları kontrol ederim. Bu bazen mail bülteni ile olur, bazense Kitapyurdu üzerinden en çok satılanlar sekmesinden olur. Karınca sensin isimli kitabı da keşfetmem aslında 2 hafta boyunca en çok satılanlar listesinde yer almasıyla oldu. Kitabın adından dolayı biraz Hayati İnanç esintileri biraz Yunus Emre esintileri vardır diye düşünmüştüm.
Karınca Sensin Kitabının Konusu
Kişisel gelişim kitaplarının pek çoğunda genel geçer aynı şeyler anlatılmakta. Bu kitapta, Öykü Şahin başından geçenleri anlatmış. Kitapta kundalini enerjimizin uyanmasıyla başlayan süreçte başımıza gelebilecek her şey anlatılıyor.
Aynı zamanda bu kitap, gündelik hayatta yoganın işleyişinin de güzel bir örneği. Aslında hepimiz bir bütünün ufak parçalarıyız. Bir puzzle parçası hangi satır ve sütunda yer alacağını bilenlerle, sürekli yerini arayan parçalar var. Bizim amacımız, bulunacağı yerin farkında olan parçalardan olmak.
Yazar Öykü Şahin, gerek YouTube kanalında gerekse Instagram’da deneyimleriyle alakalı çokça içerik paylaşmış. Ama tabii ki kitap çıkarmak, hele de biraz olsun geleceğe not düşme ve deneyimlerini insanlarla paylaşma konusunda istekliyseniz bambaşka bir his olsa gerek.
Kitap Hakkında
Kişisel gelişim kitaplarının zaten belli başlı tekrarlara düşmesi son derece normal. Bunu hepimiz kabul ediyoruz diye düşünüyorum. Ancak spesifik bazı konularda tekrar sıkıntı oluyor. Mesela kitabın ilk 100 sayfasında “epifani” kelimesinin anlamını bilmeniz halinde otomatik olarak okumuş oluyorsunuz.
En iyi, iyinin düşmanıdır.
Bu kitabın bana öğrettiği belki de en net cümle budur. Üzerine makale yazılabilecek kadar derin anlamı olduğunu düşünüyorum.
Özellikle yazarın başından geçenlerin birinci ağızdan anlatması ve bu esnada çevresinin de onu desteklemesi pek tabii çok önemli. Kişisel gelişim kitalarının en temelinde Ben değişiyorum dedirtmesi yatıyor bence. Ancak bu kitapta özellikle ilk 90-95 sayfa o kadar tekrar ki; sonuca gelene kadar insan bir tık kitaptan sıkılıyor. Hele hele yoga ile ucundan kıyısından ilgilenmiş biri için çok sıkıcı bir hale geliyor.
Sonrasında kitap akmaya başlıyor. Tabi o zamana kadar verilmeyen tüm bilgiler bu bölümden sonra geliyor.
Haydi Pratik Yapalım !
Yazarın belki de yukarıdaki alıntıdan sonra en beğendiğim kısmı, uygulamayı bizlere de anlatıyor oluşu. Bu aşağıdaki 10 soruyu, her gün 1 tane yanıtlanmak suretiyle yanıtlayarak işe başlayın. Sessiz bir ortamda yaklaşık 25-30 dakika kadar temiz bir kağıda içinizden geçenleri aktarabilirsiniz. Yüzeysel cevaplardan kaçınarak, mümkünse de kalem ile kağıdın birbirinden ayrılmaması suretiyle yanıtlamaya özen gösterin.
- Sabahları yataktan heyecanla kalkmamı sağlayan şey ne olabilir?
- Çok gerçekçi olmak ya da bazı konularda çok sorumluluk hissetmek beni hayalimdeki hayatı yaşamaktan nasıl alokoymuş olabilir?
- Hayatta en çok gurur duyduğum üç şey nedir?
- Hayatımı en çok tanımladığını düşündüğüm üç olay nedir?
- Şimdiye kadar hata olduğunu düşündüğüm şeylerden aldığım en iyi ders neydi?
- En çok ne zaman kendimi kendim gibi hissediyorum? En çok hangi zamanlarda kendimi kendin değilmişim gibi hissediyorum?
- Başkalarının saçma bulduğu ve inanmadığı halde benim doğruluğundan emin olduğum şey nedir?
- Hata yapmayacağımı bilsem ne yapardım?
- İstediğim işi yaparak nasıl para kazanabilirim?
- Eğer dünyadaki bütün paraya ve zamana sahip olsaydım ne yapardım?
Bu sorulara verdiğiniz yanıtlar, sizleri 10 gün içinde bambaşka bir kanala sokar. Sonrasında ise farkındalık miktarı artan her bireydeki gibi bir yola çıkabilirsiniz.
Kitap hakkında özellikle başlarda “bitse artık” derdim. Lakin kitabın özetini yazarken, farklı hap bilgiler aldığımı fark ettim. Bu sebeple yazarın yayınlarını takip etmenizde fayda var. Şimdiden Karınca Sensin Kitabı okuyacaklara keyifli okumalar dilerim.
Bir yanıt yazın